LEAN Mind

Wat is Hypnose?

Hypnose staat dichter bij je dan je denkt. Stel…je leest een boek of je kijkt naar een film. Je gaat er helemaal in op, waarbij je de omgeving niet meer in de gaten hebt.  Dit is al een hele lichte hypnose en iedereen kent dit wel.

Hypnose is een staat van diepe ontspanning, waarbij tegelijkertijd bewust volledig op iets wordt geconcentreerd. In deze staat verdwijnen jouw bewustzijn en kritische stem naar de achtergrond. Dan is er een mogelijkheid om direct met het onderbewuste te praten. Door deze directe toegang kun je gewenste veranderingen op een uiterst effectieve en veilige manier doorvoeren.

Waarom kiezen voor hypnose?

Het onderbewuste is de basis van al je gevoelens, gewoontes en gedrag. Het bevat oneindig veel informatie die je tijdens je leven verzamelt. Alles wat binnenkomt  wordt beoordeeld, geïnterpreteerd, verwerkt en opgeslagen. Gelukkig gaat heel veel onbewust, anders worden we gek. De wereld van het onbewuste is emotioneel en magisch, het is de wereld van innerlijke beelden, symbolen en betovering. Daarom reageert het onbewuste niet op analyse.

Je kunt begrijpen wat er is gebeurt bijvoorbeeld in je jeugd, waarom je iets voelt en waarom je op een bepaalde manier reageert. Dat is heel nuttig, maar het verandert helemaal niets. Je weet waarom je het doet, maar toch kun je het niet veranderen.

Om snel en effectief te veranderen is dus directe toegang nodig tot het onderbewuste. En dat kan met hypnose, de kritische stem wordt tactisch buiten spel gezet zodat je direct in gesprek kan gaan met jouw onbewuste.

En dan kan jouw negatieve denkbeeld, zelfbeeld, je negatieve overtuiging of emotie veranderd worden. Zo ontstaat een ondersteunende, krachtige en energieke beweging in de richting van het doel dat je wilt bereiken.

Wil JIJ ook snel en effectief veranderen?

Neem dan contact met mij op. Ik maak altijd tijd voor een gratis kennismakingsgesprek. Je kunt ook een mail sturen om een afspraak te maken, dan neem ik telefonisch contact met je op.