Kinderen en hypnose

Kinderen blijken erg goed te reageren op hypnose, in het algemeen beter dan volwassenen. Dat komt omdat kinderen een levendige fantasie en creatieve verbeelding hebben en omdat de zogenaamde “kritisch stem” bij kinderen nog minder ontwikkeld is. Ze zijn daarmee gevoeliger voor suggesties. Kinderen tussen 6 en 14 jaar behoren tot de meest hypnotiseerbare leeftijdsgroep.

Veel kinderen vinden hypnose fijn

Kinderen vinden hypnose plezierig en reageren snel op de behandeling. Naast verbetering van de klacht worden zelfvertrouwen, zelfstandigheid en zelfcontrole er meestal door verhoogd.

Hypnose bij kinderen geeft veel mogelijkheden voor kinderen vanaf ongeveer zes jaar oud, vanaf de leeftijd dat ze goed aanspreekbaar zijn.

Voor welke problemen is hypnose geschikt bij kinderen?

Je kunt denken aan de volgende problemen:
– Nagelbijten, duimzuigen, tics
– Bedplassen
– Slaapproblemen, nachtmerries, angst om te slapen
– Eetproblemen (te veel of te weinig) en overgewicht
– Gebrek aan zelfvertrouwen
– Faalangst
– Examenvrees
– Leerproblemen
– Spanning en stress
– Angst
– Vage klachten zoals hoofd- of buikpijn waarvoor geen medische oorzaak is gevonden

Wat kunnen ik en mijn kind verwachten?

Tijdens de eerste afspraak bespreken we wat de klachten zijn en welke vragen er zijn. Zo vinden we samen de behandeling die het kind de meeste hulp kan bieden. Daarna vindt gelijk de eerste sessie plaats. Het kan zijn dat er meerdere hypnose sessies nodig zijn maar het kan ook zo zijn dat het probleem al na de eerste sessie definitief verdwijnt.

Uiteraard moet uw kind wel in hypnose willen. De meeste kinderen staan er heel erg open voor, maar als uw kind niet in hypnose wil dan kun je beter wachten op een beter tijdstip.

Als het niet zo lekker gaat met jouw kind

Heeft jouw kind ook last van één van de bovenstaande problemen? Blijf er niet mee lopen! In gemiddeld 3 hypnosesessies rekent jouw kind ermee af.

Wil je eerst meer informatie over hypnose bij kinderen? Neem telefonisch contact met mij op. Natuurlijk kun je ook direct een afspraak maken.