Angsten en fobieën

Iedereen is weleens bang. Maar een angst of fobie heeft een heel andere lading. Dan staat jouw systeem continu aan op zoek naar gevaar of bedreiging. In mijn praktijk komen mensen die last hebben van hoogtevrees, angst voor spinnen en allerlei ander gespuis, angst voor het donker en angst voor kleine ruimtes. Allemaal angsten die bedoeld zijn om je lichaam te beschermen.

Als angst je letterlijk laat vluchten of bevriezen

Door bang te zijn beschermt je lichaam je tegen gevaar. Jouw onbewuste geeft aan: “Blijf hier zo ver mogelijk vandaan!” en meestal gaat dat gepaard met een enorme alertheid, spierspanning, een raar gevoel in jouw maag en een versnelde ademhaling.

Angsten kunnen je behoorlijk in de weg zitten

Je wordt bang omdat je niet dood wilt gaan. Vroeger, toen we nog moesten vluchten voor leeuwen, waren deze angsten uiterst behulpzaam. Maar in het leven van nu passen ze niet echt. Nu ontwikkelen we ook angst voor het geven van een presentatie of het maken van een examen. Als jouw systeem steeds aan gaat voor gevaar dan weerhoud de angst je ervan om normaal te kunnen functioneren. Dan wordt het tijd om de angst aan te pakken.

Angst overwinnen?

Heb jij ook last van angst? Blijf er dan niet mee lopen. In 3 hypnosesessies reken jij af met jouw angst of fobie.

Wil je eerst meer informatie over angsten & fobieën? Of liever direct een afspraak maken? Neem dan contact met mij op.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.