Wil JIJ echt veranderen?

Veranderen, verbeteren, je leest bijna niets anders. En organisaties zijn continu bezig om te verbeteren. Bijvoorbeeld om flexibeler in te spelen op klantbehoeften of om kosten te besparen. LEAN; het is een bekende methode om aan de slag te gaan met verbetering. Dan wordt er vaak een project opgestart om dat voor elkaar te krijgen. Maar in de praktijk is het lastig om echt te verbeteren, het blijken plakpleisters of oplevering 1.0. Vervolgens gaan we weer ‘gewoon’ aan het werk. Het daadwerkelijk veranderen of verbeteren wordt niet gerealiseerd. Maar LEAN werkt alleen als je als organisatie weet wat en waar je naar toe wilt.

LEAN is ook toepasbaar op ons als persoon

Niet op de juiste plek op je werk zitten, kleine irritaties over jezelf, hardnekkige overtuigingen, wellicht wat lichamelijke ongemakken. Vaak gunnen we onszelf geen tijd hiervoor. We geven we geen prioriteit aan onze ongemakken of negatieve gedachten en denderen maar door. Wellicht een pleister op de wond in de vorm van een pil en we kunnen weer door. Echt?

Maar de toepassingen van LEAN kun je ook persoonlijk maken. Want willen we niet allemaal: de juiste dingen, op de juiste plaats, op het juiste moment, in de juiste hoeveelheid met minimale verspilling doen?

Maar juist van die verspillingen hebben we zo’n last

Zo zijn de 8 vormen van verspilling ook op onze eigen persoon en persoonlijkheid van toepassing.

  1. Transport – druk, druk en verveling (her)kennen we helemaal niet meer.
  2. Beweging – we bewegen te weinig.
  3. Voorraad – dat pijntje, emotie of negatieve overtuiging moet maar even wachten, dus stoppen we hem weg in de voorraadkast.
  4. Wachttijd – geeft heel veel irritatie! en dus stress.
  5. Overproductie – we maken een teveel aan stresshormonen aan of we gaan teveel (suikerrijk) eten en produceren zo teveel insuline.
  6. Overprocessing – we gaan te lang door, werken, voor het gezin zorgen, kinderen naar sporten brengen, oh ja we hadden ook nog een huwelijk.
  7. Defect – fouten maken mogen we natuurlijk helemaal niet meer, want alles moet perfect. In ieder geval voor de buitenwereld.
  8. En dan komen we aan bij de laatste en allerbelangrijkste: wie ben ik eigenlijk, wat wil ik en waar wil ik eigenlijk naartoe? En als we het antwoord op die vraag niet weten verspillen we ons talent.

Deze persoonlijke verspillingen leiden tot onvrede en frustratie. Maar als we er niets mee doen kunnen ze ook leiden tot vermoeidheid, stress en burnout, overgewicht, depressie, roken, angsten en paniek, rusteloosheid en innerlijke conflicten.

 Hypnose als effectieve aanpak voor verspilling

Weet jij dat 95% van ons gedrag aan gestuurd wordt door ons onbewuste? Om snel en doelmatig te veranderen lijkt het onbewuste hiermee toch een hele grote sleutel in handen te hebben. Waarom dan niet eens in gesprek gaan met jouw onbewuste? Jouw onbewuste is geniaal, zo geniaal om een probleem in stand te houden maar zeker zo geniaal om het op te lossen. Met hypnose ga je met behulp van mij in gesprek met jouw onbewuste om zo de oorzaak van jouw probleem aan te pakken. Op deze manier open je jezelf voor andere mogelijkheden en manieren met ander gedrag als resultaat. Hypnose werkt snel en effectief. Met hypnose werk je in een aantal sessies door je probleem heen.

Loop jij ergens tegenaan en ben je benieuwd wat ik voor je kan betekenen?

Neem dan vrijblijvend telefonisch contact met me op. Direct een afspraak maken kan natuurlijk ook.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.